Nieuwe certificaten platenremmentestbanken al in mei (update)

In tegenstelling tot wat de RDW eerder dit jaar heeft laten weten, staat in de Staatscourant van 10 november dat de oude typekeuringscertificaten van platenremmentestbanken al per 1 mei 2012 komen te vervallen. Eerder meldde RDW 1 augustus 2012 als ingangsdatum.

Na vragen uit de branche heeft RDW laten weten in overleg te zijn met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De rijksdienst zal proberen de eerder afgegeven datum alsnog gehonoreerd te krijgen. Of dit ook lukt is afhankelijk van de medewerking van het ministerie.

De nieuwe datum is vermeld bij de overgangsmaatregelen in het toekomstige artikel 8.4.76 van de Regeling Voertuigen.

UPDATE
RAI Vereniging heeft in een brief aan haar leden laten weten dat de datum 1 mei 2012 (vervallen oude typekeuringen) wordt vervangen door de eerder gecommuniceerde en afgesproken datum 1 augustus 2012.

De nieuwe eisen aan platenremmentestbanken gaan in op 1 januari 2012. De huidige typekeuringen zal dus per 1 augustus 2012 vervallen. Het certificaat van eerste keuring kan tot en met 31 juli 2012 afgegeven worden en platenbanken op basis van een oude typekeuring moeten bij de periodieke herkeuring blijven voldoen aan de eisen zoals die momenteel van kracht zijn.

De gewijzigde datum 1 augustus 2012 zal pas opgenomen worden in een wijzigingsverzamelregeling die ingaat op 1 april 2012. Dat betekent dat tot deze verzamelregeling er is, de datum van 1 mei 2012 in artikel 8.4.76 van de Regeling Voertuigen blijft staan.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.