De ANWB start met de online verkoop van nieuwe auto’s in haar zogenaamde Autokoopservice. Volgens de bond kunnen consumenten vier tot zeven procent goedkoper op de netto catalogusprijs (exclusief BPM en BTW) voertuigen kopen en hoeft men zelf niet de onderhandelingen aan te gaan bij de dealer.

Bovag en ANWB hebben samen een werkgroep opgezet om controle uit te oefenen op de vooraf opgestelde regels van de Autokoopservice. De branche-organisatie volgt het nieuwe initiatief op de voet, omdat zij benieuwd is of het project kan slagen. Op dit moment is het nog zo dat de meeste consumenten het liefst een showroom bezoeken bij het oriënteren op en het aanschaffen van een nieuwe auto.

Uit eerder onderzoek van de ANWB bleek dat ruim zestig procent van haar leden onderhandelen bij de koop en verkoop van de auto onplezierig vindt. Om het leden gemakkelijk te maken begon de bond precies een jaar geleden de ANWB Autoverkoopservice. Daar is nu deze nieuwe koopservice bijgekomen.

De autokopers kunnen online een offerte opvragen, wat twintig euro kost. Dit bedrag wordt teruggestort op het moment dat de offerte tot aanschaf van de auto leidt. De levering van de nieuwe personenauto geschiedt bij een merkdealer naar keuze of bij een afhaalcentrum in Almere. De merkdealer verzorgt de facturering naar de klant, waar uiteindelijk ook het onderhoud uitgevoerd kan worden. De auto’s worden uitsluitend met fabrieksgarantie geleverd.

Vrijwel alle merken zijn via de ANWB Autokoopservice te bestellen. De ANWB presenteert de auto’s op haar site aan de hand van top 10-lijstjes binnen een bepaalde categorie. Bijvoorbeeld de lijst met de tien meest verkochte auto’s, de zuinigste en of de veiligste auto’s.

De ANWB lanceert de service samen met Nieuweautokopen.nl / NAK internet.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties