Nieuwe concurrent Audatex

VWE voertuiginformatie- en documentatie en de Deutsche Automobil Treuhand (DAT) Groep gaan gezamenlijk de Nederlandse markt openbreken voor schadecalculaties. ABZ heeft met het Audatex-calculatiesysteem nu het monopolie op de schademarkt.

Er bestond in ons land nog geen keuze op het gebied van schadecalculaties. Daar komt een einde aan nu VWE en DAT gezamenlijk de schademarkt gaan betreden met DAT-normcalculaties. Samen lanceren zij diensten en producten, zoals het ontsluiten van fabrieksinformatie via het Voertuig Identificatie Nummer (VIN), in combinatie met de kentekenkoppeling. Daarmee vormen de DAT-normcalculaties voor reparatie, onderhoud en banden, hagel-, glas- en carrosserieschade, een alternatief voor de bestaande schadecalculaties. DAT en VWE streven binnen drie tot vijf jaar naar een significant marktaandeel.

“Het is onze ambitie de beste en meest volledige voertuiginformatie beschikbaar te stellen voor de markt. Eén van de leemtes die wij nog niet hadden ingevuld, was die van fabrieksinformatie op basis van VIN en normcalculaties”, zegt VWE-directeur Michel Corveleijn. Om de markt goed te kunnen bewerken, hebben beide organisaties de joint venture DAT Nederland opgericht. Onder leiding van Joop van de Meulenreek zal het Nederlandse team zich onder andere bezighouden met de vertaling van de internationale DAT-producten en diensten, specifiek gericht op onze markt. De producten zullen worden verkocht door het verkoopteam van VWE.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.