Nieuwe fase integratie VW-Porsche

Het familiebedrijf Porsche verkoopt hun Holding in Salzburg (PHS) voor 3,3 miljard euro aan Volkswagen. De overdracht moet in de eerste helft van 2011 plaatsvinden. PHS is het moederbedrijf van PGA Nederland en is de grootste
Europese dealerholding.

Professor dr. Martin Winterkorn van Volkswagen benadrukt dat PHS een zelfstandige onderneming blijft. Deze transactie is vorig jaar augustus al aangekondigd. De waarde van de sportwagenfabrikant is destijds op 12,4 miljard euro geschat. Porsche heeft echter zoveel schulden gemaakt, dat Volkswagen de koop nu vele malen goedkoper kan doen.

Bij PHS werken 20.300 mensen die in het vorige boekjaar een totale omzet van 12,2 miljard euro wisten te realiseren door 421.000 nieuwe auto’s te verkopen. Volgens Volkswagen is de winstgevendheid van PHS groter dan het marktgemiddelde. Getallen worden niet vrijgegeven.

PGA Nederland is sinds 8 mei 2009 de nieuwe naam voor de Nefkens Groep. In 2006 was dit bedrijf in ons land een van de grootste stijgers op de markt. PGA Nederland is de grootste Peugeot-, Honda- en BMW-dealer in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.