Nieuwe zelf reparerende band van Michelin

Michelin heeft op het internationale evenement Challenge Bibendum een nieuwe zelfreparerende band gepresenteerd, genaamd 3-S Concept. De bandenfabrikant wil met de conceptband aantonen dat de innovatieve technologie kan bijdragen tot meer veiligheid op de weg. Zowel Conti als Pirelli hebben al een zelfreparende band in het programma.

Tijdens een demonstratie rolde de band zonder drukverlies over enkele centimeters lange stalen nagels. Een speciaal rubbermengsel in de band verzegelt de binnenkant bij het ontstaan van gaten in het loopvlak. Volgens Michelin veroorzaakt het gebruik van dit polymeer geen trillingen, zelfs niet wanneer het voertuig lange tijd stil gestaan heeft.

“In Europese landen is de afgelegde afstand tussen twee lekke banden gemiddeld 50.000 kilometer, in de VS is dit ongeveer 15.000 kilometer en in China slechts 5.000 kilometer, als gevolg van slechte wegen”, zegt Didier Miraton, van de Michelin-groep.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *