NL Autoparts bereid tot samenwerking met andere importeurs

De afgelopen maanden hebben de medewerkers van EPS Automotive de voorbereidingen getroffen voor het starten van de inkooporganisatie NL Autoparts. Op de vakbeurs in Gorinchem is afgelopen week het officiële startsein gegeven. Mede-directeur Marcel Blankestijn laat meteen weten samenwerkingsverbanden met andere importeurs niet uit de weg te gaan.

NL Autoparts zet in op een nieuw logistiek model voor de aftermarket. ”De snel veranderende markt bepaalt een nieuw speelveld en nieuwe spelregels. Wij zijn van mening dat onze nieuwe gekozen strategie perfect past in de huidige markt en toekomstige markt ontwikkelingen. Het is aan de grossier om te bepalen met wie en hoeveel hij bij welke leverancier wilt onderbrengen. Wij zijn bereid dat te ondersteunen met onze logistieke en IT-oplossing”, benadrukt Jeroen Blankestijn.

Inmiddels zijn er klanten die de diensten van NL Autoparts eerst gaan testen met 20 tot 30 procent van de handel voordat ze de echte overstap maken. Marcel Blankestijn: “Wij moeten ons in sommige gevallen eerst bewijzen. Die uitdaging gaan wij graag aan. Dankzij deze klanten kunnen wij alleen maar beter worden. Onze doelstelling is om een langdurige en winstgevende relatie op te bouwen met en voor onze partnergrossiers. Klein of groot, beide kunnen bij ons terecht.”

Onlangs zijn ruim 75.000 artikelen toegevoegd aan het bestaande assortiment van NL Autoparts, waaronder merken als AVA Cooling, Federal Mogul, Valeo, SKF, Van Wezel, Tenneco Walker, Monroe en Febi. Daarnaast is ook het smeermiddelenprogramma gevuld met de producten van Eurol en Kroon Oil.

Opgegeven

Waar NL Autoparts vol vertrouwen hun nieuwe diensten start, kwam woensdag het bericht dat het (nog niet officieel gestarte) inkoopcollectief Dyam Automotive er mee stopt. Reden hiervoor zou het snel veranderende landschap aan onderdelendistributeurs en een toenemend aantal overnames zijn. Lees er hier alles over >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *