NMA: Carglass niet dominant

Na een marktpositie-onderzoek van drie jaar concludeert de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dat Carglass volledig in overeenstemming met het mededingingsrecht concurreert op het marktsegment van autoruitreparatie en -vervanging.

Volgens de NMa is het marktsegment voor autoruitherstel toegankelijk voor concurrerende bedrijven en heeft Carglass geen dominante positie in dit marktsegment. Ook acht de NMa de zogenoemde ‘verzekeringsparadox’, waarbij verzekeraars een belang zouden hebben bij een dure schade om de premies voor autoverzekering op te drijven, onaannemelijk. Er is op zowel het marktsegment voor autoruitherstel als cascoverzekeringen voldoende concurrentie.

Daarnaast merkt de NMa op dat verzekerings- en leasemaatschappijen die Carglass aanbevelen bij hun klanten, de ruimte hebben om met een schadehersteller naar keuze zaken te doen. De afspraken die Carglass maakt met maatschappijen om de schadelast te beperken en uniforme service te bieden aan automobilisten, zijn volgens de NMa dan ook in overeenstemming met het mededingingsrecht.

Download hier het besluit van de NMa >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.