NRF onderzoekt garantieclaims

NRF is gestart met het gedetailleerd onderzoeken van compressor-garantieclaims. Door op deze nieuwe manier claims te verwerken, heeft NRF het doel gesteld om meer inzicht te krijgen in de mogelijke oorzaken van het falen van een compressor en deze aan de werkplaatsmonteur kenbaar te maken.

Beginnend met het nieuwe airconditioningseizoen zal iedere garantieretour van compressoren uitgebreid worden geanalyseerd. De compressoren krijgen een functietest en worden voor verdere analyse gedemonteerd.

Een compressor gaat nooit zomaar kapot. Er zijn talrijke externe oorzaken te noemen. Het systeem is wellicht niet of niet grondig genoeg gespoeld, componenten zoals filter-droger en/of expansieventiel zijn niet vervangen of een PF-condensor kan niet gespoeld worden en dient vervangen te worden als het  systeem vervuild is. Ook een foutieve vulling van zowel koelgas en compressorolie kan een oorzaak zijn. Als er geen ‘Run in’-procedure gevolgd is dan zorgt dit eveneeens voor problemen. Daarnaast kunnen ook besturingsensoren voor storingen zorgen, er kan lekkage in het systeem optreden of een te lage boordspanning. Het gebruik van chemische contrast- of lekstopmiddelen is een andere bekende externe oorzaak.

De resultaten zullen in een uitgebreid rapport via NRFs Tech-support gecommuniceerd worden. Het rapport bevat duidelijke foto’s waarop de details van het vastgestelde defecte onderdeel te zien is. Daarbij worden de mogelijke oorzaken van het falen aangegeven. Het doel is om klanten niet alleen een technisch advies te geven maar ook de mogelijke oorzaken van het falen van de compressor te beschrijven en indien mogelijk te repareren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.