NXP gaat wereldwijd auto’s beveiligen

De Eindhovense chipfabrikant NXP gaat wereldwijd autosoftware beveiligen tegen hackers. Ook gaat NXP de digitale omgeving van auto’s alsmede het dataverkeer beveiligen met encryptie.

“Wij gaan deze technologie de komende jaren op de markt zetten”, zegt Maurice Geraets van NXP in het FD. “De hoeveelheid data die een rijdende auto genereert, is enorm. De auto wordt steeds meer een datagenerator, communiceert met andere auto’s en de rest van de wereld. Maar die communicatie moet dan wel op een veilige manier gebeuren, want je wilt niet dat iemand met jouw persoonlijke data aan de haal gaat, het stuur overneemt of nog erger: het hele verkeer platlegt. Want de praktijk laat nu zien dat zoiets kan. Daarom gaan wij de beveiligingselementen leveren die zowel de veiligheid als de privacy waarborgen.’

General Motors is de eerste autofabrikant die de beveiligingssleutels van NXP gaat inbouwen. Dat zal eind 2016 gebeuren in de Cadillac XT5 De eerste autofabrikant die de chips van NXP gaat aanbieden is General Motors. Andere merken zullen dan snel volgen is de verwachting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.