Omzet autoassemblage VDL groeit fors

De divisie autoassemblage van VDL Groep heeft in het eerste halfjaar van 2016 een omzet behaald van 673 miljoen euro. Een forse stijging ten opzichte van de 453 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2015.

De omzet is voornamelijk gerealiseerd door de productie van de MINI Hatch en MINI Cabrio in opdracht van BMW Group. Maar ook het leveren van persdelen aan derden leverde omzet op, evenals engineerings- en installatiewerkzaamheden. Het resultaat in het eerste halfjaar was positief en de orderportefeuille is ook op de lange termijn goed gevuld. In het tweede halfjaar wordt verdere groei verwacht. Het aantal medewerkers bij VDL Nedcar is inmiddels opgelopen naar 3.161 per medio 2016.

Bussen

Ook de busdivisie heeft een goed eerste halfjaar achter de rug: van 197 miljoen euro omzet in H1 van 2015 naar 218 miljoen euro in H1 dit jaar. Ook de orderportefeuille is beter gevuld: van 181 miljoen euro medio 2015 naar 252 miljoen euro medio 2016. De verwachtingen voor het tweede halfjaar bij de busdivisie, die stevig aan het inzetten is op elektrisch vervoer, zijn goed.

VDL Groep zegt dat de vooruitzichten van alle vier de divisies positief zijn, gezien ook de “goed gevulde orderportefeuilles.” Voor het hele jaar 2016 zal de totale omzet boven de drie miljard euro uitkomen. Het nettoresultaat vertoont een lichte stijging ten opzichte van eind 2015; het aantal medewerkers zal groeien naar meer dan twaalfduizend ultimo 2016.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.