Omzet GPC stijgt 10,3 procent in Q3

De Amerikaanse Genuine Parts Company (GPC), moedermaatschappij van onder andere Alliance Automotive Group Benelux, heeft de omzet in het derde kwartaal van 2021 zien stijgen met 10,3 procent tot een totaal van 4,8 miljard dollar (4,1 miljard euro). In 2020 bedroeg de omzet in Q3 4,4 miljard dollar (3,8 miljard euro).

De nettowinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 228,6 miljoen dollar (196,2 miljoen euro), wat vrijwel gelijk is aan die in dezelfde periode vorig jaar: 232,9 miljoen dollar (199,9 miljoen euro). De gecorrigeerde nettowinst bedroeg 270,5 miljoen dollar (232,2 miljoen euro), wat een stijging betekende van 14 procent ten opzichte van de 236,8 miljoen dollar (203,2 miljoen euro) een jaar geleden.

Meer marge

In een toelichting op de kwartaalcijfers laat Paul Donahue, voorzitter en ceo van GPC weten: “We zijn verheugd sterke financiële resultaten te kunnen melden in het derde kwartaal, aangezien de combinatie van onze groei-initiatieven en het wereldwijde marktherstel leidde tot positieve verkooptrends, brutomargewinsten en verbeterde operationele efficiëntie. Consistente uitvoering van onze strategische prioriteiten leidde ook tot het vergroten van de marge en een tweede achtereenvolgende kwartaal met recordwinsten. Het GPC-team was grotendeels in staat om de verstoringen van de toeleveringsketen het hoofd te bieden, waardoor we hoogwaardige klantenservice konden leveren. Bovendien hebben we onze balans verder verbeterd en een sterke cashflow gegenereerd, wat de voortdurende inzet mogelijk maakt van kapitaal voor investeringen in groei en productiviteit, directe acquisities, het dividend en de inkoop van eigen aandelen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *