Omzet LKQ groeit 22 procent in 2018

De wereldwijde omzet van onderdelendistributeur LKQ is in 2018 met 22 procent toegenomen.

De groei werd vooral veroorzaakt door overnames, maar met 4,4 procent groeide LKQ ook op eigen kracht in 2018 flink. In totaal bedroeg de omzet van LKQ in 2018 wereldwijd 11,9 miljard dollar (9,6 miljard euro).

Trots

nick-zarconeCeo Dominick Zarcone (foto) van LKQ is trots op de prestaties van LKQ in 2018. “Ik ben trots op de overname van Stahlgruber en een solide autonome groei in alle segmenten zodat we uitkomen op de hoogste jaarlijkse operationele kasstroom in de geschiedenis van het bedrijf. Hoewel ik erken dat 2018 niet voldoet aan de verwachtingen die we aanvankelijk hadden, als gevolg van operationele uitdagingen in delen van de business en economische tegenwind, voornamelijk in Europa, geloof ik dat we de noodzakelijke maatregelen hebben getroffen die garant staan voor voortdurend succes.”

Vooruitzichten

In het vierde kwartaal van 2018 nam LKQ drie grossiers over in Noord-Amerika en twee in Europa voor een totaal van 14 miljoen dollar (12,3 miljoen euro). Tevens opende LKQ vijf kantoren in Oost-Europa. Voor 2019 verwacht LKQ een autonome groei van onderdelen en diensten tussen 2 en 4 procent. Financieel topman Varun Laroyia daarover: “Onze vooruitzichten voor 2019 zijn een neerslag van de nadruk die we leggen op de winstgevendheid. Terwijl we een gemiddelde omzetgroei verwachten geloven we dat door efficiencymaatregelen de winstgevendheid kunnen vergroten, ondanks tegenslagen als lagere oud-ijzerprijzen en een sterkere dollar.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters