Omzet LKQ plust 8,2 procent in Q3

De omzet van onderdelendistributeur LKQ is in het derde kwartaal van 2021 met 8,2 procent gestegen tot 3,3 miljard dollar (2,9 miljard euro). Het leidde tot de hoogste kwartaalwinst per aandeel ooit.

President en ceo Dominick Zarcone is bijzonder tevreden met de resultaten in Europa “aangezien de marge in het derde kwartaal van 11,5 procent de hoogste is in meer dan negen jaar. Deze prestatie bevestigt ons vertrouwen in het 1 LKQ Europe-programma, de strategische initiatieven die eraan ten grondslag liggen en de capaciteiten van het team dat de implementatie aanstuurt.”

Winst

De nettowinst bedroeg in het derde kwartaal 284 miljoen dollar (245 miljoen euro), wat een stijging is van 46,8 procent ten opzichte van de 193 miljoen dollar (167 miljoen euro) in dezelfde periode vorig jaar. De aandeelhouders krijgen als gevolg daarvan voor het eerst kwartaaldividend uitgekeerd, ten bedrage van 25 dollarcent (22 eurocent) per aandeel, uit te keren op 2 december.

Vooruitzichten

Dat de zaken goed gaan met LKQ heeft ertoe geleid dat de vooruitzichten voor het hele jaar 2021 naar boven zijn bijgesteld naar een EBITDA-marge van 9,8 tot 10,3 procent. Cfo Varun Laroyia: “De aankondiging van ons eerste kwartaaldividend weerspiegelt ons vertrouwen in onze strategie en de kracht van ons bedrijf en onderstreept onze toewijding om langetermijnwaarde te leveren aan aandeelhouders en tegelijkertijd de inkoop van aandelen mogelijk te blijven maken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *