De werkgevers in de metaal- en technieksector, waaronder de schadeherstelbedrijven, gaan niet akkoord met de voorwaarden die de vakbonden hebben gesteld aan een nieuwe cao. De vakbonden hebben al gesteld dat ze over zullen gaan tot acties als de werkgevers niet aan hun voorwaarden voldoen.

In een bericht aan de leden legt brancheorganisatie Focwa uit dat de voorwaarden die de vakbonden stellen te sterk afwijken van wat voor werkgevers wenselijk en haalbaar is. Focwa ziet bij de leden een broos herstel van de terugval in de omzet als gevolg van de coronamaatregelen. Daarnaast zien veel bedrijven de exploitatiekosten stijgen als gevolg van onder meer hogere gasprijzen. De eisen van de vakbonden zouden hier niet mee te rijmen zijn.

Breekpunten

Focwa ziet twee punten waarop vakbonden en werkgevers het met name oneens zijn: loon en de ouderenregelingen. Zie hiervoor het eerdere bericht over de vastgelopen onderhandelingen.

Acties

Hoe nu verder? Nu de werkgevers niet willen ingaan op het ultimatum, zullen de vakbonden binnenkort overgaan tot stakingen en andere acties, zo laat FNV weten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties