Omzetwaarde occasionsector 24 miljard

De omzetwaarde van de gebruikte-autosector in Nederland bedraagt op jaarbasis 24 miljard. Deze cijfers zijn gebaseerd op het totaal aantal transacties van verkochte tweedehands auto’s tegen de gemiddelde verkoopwaarde. Dit blijkt uit cijfers van Rob Henneveld ‘s Global Automotive Consultancy.

“In 2011 was de voorraadtijd van occasions bij de merkdealers 115 dagen, bij universele autobedrijven 138 dagen. Hoe ligt dat in de ons omringende landen? En wat speelt er bij de consument als het gaat om de aankoop van een gebruikte auto? Deze vragen en andere cijfers gaan we met de branche delen tijdens het Remarketing Event 2012”, vertelt Patrick van Tilburg van Expo Motion.

Er worden tijdens het congres ook benchmarks met andere landen in de beschouwing betrokken. Het Remarketing Event 2012 vindt op 22 maart plaats in Almere en wordt bezocht door beslissers van autobedrijven, importeurs als fleetowners en leasemaatschappijen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.