Onderdelenfabrikanten geven Saab op

Tijdens het recent in Brussel gehouden Clepa-congres (vereniging van Europese onderdelenfabrikanten leveranciers) stelde Clepa-vertegenwoordigers dat de gezamenlijke schuld van Saab bij enkele Clepa-leden al is opgelopen tot ongeveer 200 miljoen euro.

Lars Holmqvist, ceo van Clepa, liet tijdens een persbijeenkomst in Den Haag weten, dat hij geen oplossing verwacht voor het voortzetten van Saab als autofabrikant. Volgens de Zweedse curator Guy Lofalk is het geld dat was vrijgemaakt voor de herstructurering van Saab nu al op.

De curator heeft woensdag bekend gemaakt dat de vrijwillige sanering nu voorbij is. Saab heeft nog vijf tot zes dagen om hun visie neer te leggen bij de rechtbank om het faillissement te voorkomen. De rechtbank beslist na die termijn.

In de zakenkrant Dagens Industri, stelt Holmqvist dat Saab op een doodlopende weg is beland en dat redding zeer onwaarschijnlijk is. Het woord is nu aan de curator die wellicht voor het einde van de week al zal beslissen over het definitieve lot van Saab. Voor het personeel kan bij een faillissement de salarisbetaling door de Zweedse overheid worden overgenomen. Net voor de Kerst de enige troostrijke gedachte.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.