De Franse onderdelenfabrikant Valeo heeft het Variable Torque Enhancement System (VTES) gekocht van het Britse Controlled Power Technologies (CPT). De aankoop past binnen de strategie van Valeo om CO2-emissie verder terug te dringen. Door deze zet is Valeo de eerste leverancier in de autobranche die haar klanten een compleet programma van elektrische superchargers kan bieden.

In tegenstelling tot de uitlaatgas aangedreven turbo’s, zijn elektrische superchargers aangedreven door een elektromotor. Zij reageren veel sneller dan de conventionele turbo en zijn zeer efficiënt bij lage toerentallen. De superchargers maken het mogelijk om de motorgrootte te verkleinen, wat weer voor vermindering van het brandstofverbruik zorgt. In combinatie met het energie terugwinsysteem van Valeo kan een elektrische supercharger, kostentechnisch gezien, een zeer interessante oplossing zijn voor hybride’s om een brandstofbesparing van maximaal twintig procent te creëren.

“CPT werkt al drie jaar samen met Valeo om de systeemeisen voor elektrische superchargers te definiëren. Onze klanten wilden duidelijkheid over de toekomstplannen voor de VTES-producten en de verkoop aan Valeo was de beste optie om het meeste uit onze techniek te halen”, aldus ceo Nick Pascoe van CPT.

VTES zal geïntegreerd worden in de divisie aandrijflijntechniek van Valeo. Het Franse bedrijf heeft een R&D-budget van meer dan 600 miljoen euro en heeft dit jaar ruim 600 patenten ingediend.

Onlangs breidde Valeo Service uit Helmond haar productgamma nog uit met gloeilampen. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties