Online autoveiling met live veilingmeester

BCA Autoveiling komt met een nieuwe vorm van veilen: eAuction. Het is een combinatie van de traditionele, fysieke veiling en het digitale veilen vanachter de computer.

Nooit eerder was het mogelijk om online te bieden, de kavels per computer te bekijken en rechtstreeks te bieden terwijl een veilingmeester de kavels bespreekt, vragen kan beantwoorden en live afhamert.

Iede Aukema, directeur BCA Autoveiling: “Wij blijven als bedrijf naar diverse vormen van veilen kijken, eAuction is ons meest recente initiatief. De klanten krijgen de kavels duidelijk te zien, worden er over bijgepraat en kunnen meteen bieden. En dat alles per computer. Deze manier van veilen is helemaal van deze tijd: Het is efficiënt en het werkt kostenbesparend, omdat bieders niet naar Barneveld hoeven komen.”

Biedingen

De praktijk leert dat online veilen aanslaat maar dat potentiële kopers toch graag de kavels goed willen bekijken. Ook het afhamerproces wordt aangenamer gevonden dan alleen het per mail insturen van biedingen. Tevens kunnen via eAuction auto’s worden geveild die op locatie staan en niet fysiek aanwezig zijn.

De eerste eAuction is de Lease Fleet Online-veiling op 6 november. In deze veiling worden ex-leaseauto’s met minder dan 150.000 kilometer en jonger dan vijf jaar geveild. Deze auto’s zijn onder andere afkomstig van Nederlandse leasemaatschappijen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *