Online leasevergelijker zet contracten op een rij

Het was al aangekondigd, maar de Leasevergelijker is nu daadwerkelijk operationeel. Met dit initiatief van Leasetrader.nl kunnen de contractvormen rond private lease onderling vergeleken worden. De ontwikkeling heeft een jaar gekost aldus de oprichters.

Met acties via partijen als Albert Heijn en de Mediamarkt heeft particuliere autoleasing een enorme vlucht genomen. Grootste gevaar, zo liet de Consumentenbond eind vorig jaar via onderzoek weten, is de ondoorzichtige prijsopbouw.

Wilbert Philippo, directeur Leasevergelijker: “Door de enorme hoeveelheid aan contractvoorwaarden en toename van aanbieders wordt het steeds ingewikkelder om een goede leasekeuze te maken. Samen met techneuten zijn we al een jaar bezig met de ontwikkeling van de techniek achter de site. Dit is bijzonder geavanceerd, moet onafhankelijk zijn en het moet eenvoudig mogelijk zijn om de laatste ontwikkelingen snel door te voeren. LeaseVergelijker.nl schept duidelijkheid en zet alle leaseopties van Nederlandse leasemaatschappijen op één plek tot in detail op een rij.”

Leasemaatschappij betaalt vergoeding

Leasevergelijker.nl stuurt de bezoekers door naar de site van de leasemaatschappij als zij hun vergelijking hebben gemaakt. De leasemaatschappij betaalt een vergoeding per bezoeker. Deze vergoeding is voor alle leasemaatschappijen hetzelfde. Zij hebben zelf geen mogelijkheden om door meer te betalen beter of hoger bij ons in de resultaten te komen.

De leasemaatschappijen leveren de data zelf aan of deze wordt door Leasevergelijker.nl van de sites gehaald en verwerkt in het systeem. Philippo: “Wij maken duidelijke afspraken met leasemaatschappijen. Zij geven ons aan welke voorwaarden bij de geleverde prijzen horen en wij zorgen voor de controle hierop”.

De particuliere en zakelijke leaseopties zijn groot. Zo bestaat er een vergelijking tussen de verschillende leasevormen op basis van contractduur, eigen risico, vervangend vervoer, zomer- en winterbanden, jaarlijks aantal kilometers, pechhulpverlening, verzekeringen en belastingcategorie. Met name in de verzekering door schadevrije jaren of de leeftijd van de bestuurder kan een onverwacht groot prijsverschil ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *