Online tellerstand checken bij RDW

RDW biedt vanaf vandaag de mogelijkheid om de kilometerstand online te checken. De ingevoerde stand wordt dan vergeleken met eerder geregistreerde tellerstanden. Bij een onlogische afwijking weet de (potentiële) autokoper meteen of er met de standen is gesjoemeld.

Met deze online service wil de RDW eigenaren en kopers bewust maken van het belang van een logische tellerstand.
Het terugdraaien van kilometer- (of mijlen)tellers is strafbaar. De tellerstand van een voertuig kan invloed hebben op de prijs, de veiligheid en de onderhoudsconditie van dit voertuig. Een voertuig met een lage tellerstand is doorgaans meer waard dan een voertuig met een hoge tellerstand. Dit maatschappelijke probleem kost autobezitters, verzekeraars en overheid jaarlijks vele miljoenen euro’s.

Voert iemand een kenteken in op www.rdw.nl, dan ziet hij op de balk ‘Tellerstanden’ van ieder personenvoertuig en iedere lichte bedrijfswagen (tot 3500 kg) of de tellerstand bij de laatste officiële opname al dan niet een logische reeks heeft opgeleverd. Dit is een gratis service.

Wil een koper ook weten of de actuele tellerstand die hij op dat moment in de auto ziet logisch is, kan hij via de site van de RDW een tellerstandcontrole doen. Dat doet hij door naast het kenteken ook de actuele tellerstand in te voeren. Dit is met name van belang voor kopers van gebruikte voertuigen. Aan deze uitgebreidere controle zijn kosten verbonden (2015: Euro 2,99).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.