Ook claim Blackrock tegen Volkswagen

Het lijstje rechtszaken waarmee Volkswagen door de sjoemelaffaire wereldwijd te maken heeft is weer een stukje langer geworden. ’s Werelds grootste vermogensbeheerder – het Amerikaanse Blackrock, goed voor 4720 miljard dollar beheerd vermogen – doet nu ook mee.

Blackrock is aandeelhouder van VW (3,35%) en sluit zich vandaag in Duitsland aan bij de groep aandeelhouders die zich eveneens bekocht voelt. Gezamenlijk eisen zij het niet onaanzienlijke bedrag van twee miljard euro.

Blackrock komt in actie namens een aantal beleggingsinstellingen. Zij verwijten het autoconcern dat het hen niet heeft geïnformeerd over de gewraakte software waarmee Volkswagen-producten kunstmatig goede resultaten behaalde bij emissietests. Sinds de problemen ontstonden, deze maand exact een jaar geleden, is de waarde van een aandeel VW met de helft gedaald. In het verlengde van de gekelderde koers is van dividend hoegenaamd geen sprake meer. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.