Ook met tankpas tankt automobilist zuinig

Net als andere autorijders tanken leaserijders bij voorkeur bij pompen waar het verschil tussen pompprijs en landelijke adviesprijs zo groot mogelijk is. Dat blijkt uit onderzoek van Multitankcard onder zijn 350.000 pashouders in Nederland. Of dit uit eigen beweging is of een gevolg van het beleid van de werkgever vertelt het onderzoek niet.

Multitankcard (MTc) berekende per pas het gemiddelde verschil tussen pompprijs en landelijke adviesprijs voor alle transacties die in 2015 met de pas zijn uitgevoerd. De resultaten zijn opvallend – en voor werkgevers ongetwijfeld bemoedigend. Meer dan een derde van de pashouders (38 procent) tankt gemiddeld tussen de 12 en 20 cent goedkoper dan de landelijke adviesprijs. Nog eens 58 procent realiseert een ‘korting’ tussen de 6 en de 12 cent.

Slechts een klein deel van de leaserijders (4 procent) lijkt zich niets aan te trekken van de portemonnee van de baas en verdient minder dan 6 cent korting of tankt zelfs boven de landelijke adviesprijs.

Gunstig tankgedrag van leaserijders kan de baas flink wat euro’s schelen. Voor elke cent die de leaserijder per liter gemiddeld goedkoper tankt, bespaart hij de baas dertig euro op jaarbasis. Om dit te stimuleren biedt MTC in zijn webapp Driver Dashboard onder meer de actuele brandstofprijzen aan per brandstofstation per locatie.

Afwijking in brandstofprijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *