Ook smart repair bij iClean Car Wash

Carwashbedrijf iClean Car Wash in Naarden is onlangs gestart met het herstellen van kleine schades. Het bedrijf deed al spot repair, maar voegt daar nu smart repair voor wat grotere delen aan toe.

Het gaat daarbij om schades die hangen tussen het ‘laat maar zitten’, zelf betalen of aanbieden bij de verzekeraar of fleetwowner, legt bedrijfsleider Max Klaassen uit. “Wanneer je zo’n kleine schade door de verzekeraar laat betalen, gaat dat ten koste van je schadevrije jaren en word je premie hoger. Voor een geleasete auto speelt het doorberekende eigen risico een flinke rol. Berijders laten de beschadigingen veel voordeliger en met een uitstekend resultaat eerst bij ons herstellen. Vergis je ook niet in de  klantengroep die kleinere beschadigingen vaak als zeer storend ervaren. Hiervoor bieden wij een zeer betaalbare reparatie aan met een grote glimlach als resultaat. Tot slot wassen wij de auto ook nog.”

De smart repair is een aanvullende service op de spot repair, waarvoor de klant al bij iClean terecht kon. “Bij spot repair gaat het om reparaties niet groter dan een A4’tje. Voor herstel van wat grotere delen waren we niet ingericht. De mobiele schadeherstelplek was te klein om een hele auto in te zetten. We hebben nu een volledige, hypermoderne spuitcabine waar wel een hele auto in kan. We noemen het zelf ‘het kleinste schadelaboratorium’ van Nederland.”

Markt

iClean merkte dat er de laatste jaren steeds meer vraag was naar dit soort schadeherstel. “Omdat wij rechtstreeks met de klant communiceren, kan iClean samen met de klant het beste voorstel bepalen. Een klant neemt soms genoegen met een flinke polijstactie en gaat dan supertevreden weer op pad. Dat even overleggen en afspreken maakt echt het verschil. Bij gestuurde schades gaat het om  grote contracten en die laten je deze ruimte niet. Aan die kant van de markt gaan wij ook niet zitten. De combinatie van een hightech laboratorium, open en volledig transparant, een zeer scherpe prijsstelling en dat op een zeer laagdrempelige locatie als onze wasstraat blijkt een regelrecht hit.”

Het aanbod aan smart repair is inmiddels van dien aard dat Max Klaassen er een volledige fte op kan zetten. “En nog zijn we heel snel. Je kunt bij ons al binnen een paar dagen terecht, waar je bij de grote schadeherstelbedrijven vaak weken moet wachten.” Op termijn wil iClean Naarden met iClean Car Polish het dienstenpakket verder uitbreiden met een poetsservice.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.