Opel plant EV-offensief

Opel/Vauxhall wil marktleider worden in elektrische mobiliteit. Het offensief start volgende maand met de introductie van de Opel Ampera. De autofabrikant werkt ook aan de tweezitter RAK-e en aan een elektrische minicar. Dat heeft verkoop- en marketingdirecteur Alain Visser van het General Motors-bedrijf gezegd in een interview met Automotive News Europe.

Eind dit jaar neemt Opel het besluit of zij de RAK-e op de markt gaat brengen. Als dit doorgaat dan zal de auto op zijn vroegst in 2013 te koop zijn voor tien à twaalfduizend euro. De minicar zal hoogstwaarschijnlijk een zusje worden van de Chevrolet Spark minica, die GM in 2013 denkt te lanceren.

In het interview haalt Visser ook de concurrent Renault-Nissan aan. Zij investeren vier miljard euro in hun EV-project om marktleider te worden. Renault-Nissan wil 1,5 miljoen EV’s verkocht hebben in 2016. Opel heeft nu van de Ampera al 6.000 pre-orders en wil er volgend jaar meer dan 10.000 van verkopen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *