Opel wil high voltage dealers

Opel overweegt om in overleg met haar Europese dealernetwerken afspraken te maken over het introduceren van speciale high voltage dealerwerkplaatsen. In juni zullen de eerste Ampera’s in de showroom staan.

Opel heeft in ons land al 400 bestellingen gekregen, wat betekent dat er ook gedacht moet worden aan onderhoud, reparatie en schadeherstel. Wat dat laatste betreft wordt al hard gewerkt aan trainingen voor schadebedrijven. Trainingen die op wellicht korte termijn al kunnen worden aangeboden.
Opel opteert daarnaast voor het aanstellen van een per land beperkt aantal dealers en dealerwerkplaatsen die reparaties aan de Ampera mogen en kunnen verrichten. De in de Ampera toegepaste E-REV technologie (naast het accupakket een hulpmotor) vereist de nodige kennis omtrent hoogspanningssystemen.

De voorgestelde aftersalesstrategie zal onderwerp van gesprek zijn met de dealervereniging en bijvoorbeeld Euroda, de Europese Opel Dealer Associatie. Die laatste is ook betrokken bij het voorbereiden van de post-BER contracten.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *