Open dagen bij Autec-VLT

Van 1 tot en met 3 maart houdt Autec-VLT uit Montfoort, al bijna dertig jaar leverancier van werkplaatsapparatuur, de traditionele voorjaarsshow. Elke dag is er tussen 14.00 uur en 22.00 uur het nodige te beleven in de Autec-VLT showroom waar werkplaatsexperts bezoekers graag te woord staan over het optimaliseren van de werkplaats.

Tijdens de drie opendagen zullen er in de 800 m² grote showroom, vele productdemonstraties worden gehouden. Daaronder aircodiagnose- en vulsystemen en volautomatische bandenapparatuur. Ook de jongste generatie remmentestbanken zal prominent aanwezig zijn. Ruim aandacht zal worden geschonken aan het leveringsprogramma hefbruggen. Tijdens de show krijgt iedere bezoeker ook de 128 pagina’s tellende 2016 catalogus (het equipmentideeënboek) uitgereikt. Uiteraard wordt voor een hapje en een drankje gezorgd.

Introductie ASW-serie hefbruggen

Autec-VLT introduceert onder meer een nieuwe modellenserie Autec schaarhefbruggen met rijbanen. De ASW-serie hefbruggen heeft een aantal verbeteringen. Zo zijn beide scharen uitgerust met twee hydraulische cilinders, dus vier in totaal. Hierdoor ontstaat een veilig, krachtig en snel hydraulisch systeem.

Met als extra voordeel dat er geen mechanische vergrendeling nodig is, omdat de cilinders kruislings zijn gekoppeld. Omdat de mechanische vergrendeling ontbreekt is het mogelijk om de rijbaanhoogte precies te bedienen, bij het bedienen van de daalknop gaat de rijbaan meteen omlaag. Dit is wenselijk bij bijvoorbeeld het wisselen van een versnellingsbak. De rijbanen zijn voorbereid voor het beschermd plaatsen van verlichting en zijn voorzien van een krikrails, dus een hefbrugkrik is eenvoudig te plaatsen.

De ASW-serie is leverbaar met een hefvermogen van 4000 kg en 5000 kg. Respectievelijk met rijbaanlengtes 4,8 en 5,2 meter. Daarnaast bestaat er mogelijkheid om de rijbaan voor te bereiden voor uitlijnen met compensatieplaten en uitsparingen voor draaiplaten. Additioneel is er ook een wielvrij hefsysteem beschikbaar op de uitlijnversie. Deze heftafel in de rijbanen is ook uitgerust met dubbele cilinders. De versie voor uitlijnen beschikt over een parkeerstand om de rijbanen perfect op gelijke hoogte en horizontaal te parkeren voor een goede uitlijnmeting.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.