Oplichter misbruikt naam Hamer

Er is weer een oplichter gesignaleerd in de autobranche. Dit keer wordt de naam van Hamer Brandstoffen misbruikt voor oplichting en verduistering van onder meer vrachtwagens, trailers, tractoren, aanhangers, compressoren, shovels, maar ook auto’s.

Heel Nederland

De oplichtingpraktijken vinden in heel Nederland plaats en volgens bronnen is de recherche er inmiddels ook bij betrokken. Van Boxtel: “Als Hamer willen wij aangeven dat wij niets te maken hebben met Hamer Brandstoffen. Wij werken altijd met opdrachtbonnen. Is er geen officiële bon van onze afdeling inkoop, geef dan geen materiaal of goederen af!”

Hamer heeft sinds 2 april een samenwerkingsverband met Stokvis Equipment uit Deventer. Lees er hier alles over >>

“De afgelopen periode zijn er onder de naam van Hamer Brandstoffen door contactpersoon Ejvind Voorhans meerdere goederen verduisterd. Deze goederen worden gekocht of gehuurd en niet betaald en ook niet meer teruggebracht”, aldus Colette van Boxtel van Hamer.

Het getroffen installatiebedrijf krijgt steeds meer terugkoppeling van gedupeerden. “Het lijkt erop of ze bewust met onze naam de boer op zijn gegaan. Ze hebben zelfs een website, die qua kleurgebruik op die van ons gebaseerd is. Laatst ben ik nog gebeld door een groep van maar liefst twintig gedupeerden uit de Betuwe. Inmiddels hebben meerdere slachtoffers al aangifte gedaan.”

Ook autobedrijven zijn de dupe van de oplichter. “Bij Ford-dealer Wensink in Apeldoorn, voorheen Mundus, is onlangs door deze persoon een Ford Fiësta op zakelijke naam gehuurd en niet teruggebracht”, verklaart Van Boxtel.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.