Oud-directeur ARN naar Duurzaam Repareren

Voormalig directeur Dave Bebelaar van Auto Recycling Nederland (ARN) heeft zich aangesloten bij Duurzaam Repareren als lid van de raad van advies. Volgens hem is er voor de autobranche geld te verdienen met duurzaamheid.

Duurzaam Repareren gaat uit van de vraag van de markt en benadrukt de opbrengst van duurzaamheid. “Ik ben er van overtuigd dat het een nuttige aanvulling is op de vele verbeteringen die al worden bereikt in een duurzame bedrijfsvoering in de autobranche. Daarom wil ik graag meedenken over de toekomststrategie van de stichting. Dat kan prima als lid van de raad van advies”, aldus Bebelaar.

Veel zaken op het gebied van duurzaamheid worden gedreven door wet- en regelgeving en niet als gevolg van marktwerking. “Het ligt voor de hand dat branche-organisaties dan een belangrijke rol spelen. De initiatieven vanuit de branche-organisaties zijn nodig om ondernemers te bewegen dingen te doen die ze uit puur zakelijke overwegingen misschien niet zouden doen. Dat is complex en kan alleen collectief. Daar heb ik me in mijn vorige functie mee bezig gehouden. Tegelijkertijd werd er door ARN wel doorlopend naar gestreefd om, daar waar mogelijk, de markt zijn werk te laten doen. Duurzaam Repareren ligt dus in het verlengde van mijn eerdere activiteiten.”

Visie

De stichting heeft de visie dat de samenleving gebaat is bij een transparant zicht op de autobedrijven die alle mogelijke kwalitatieve en organisatorische maatregelen hebben genomen om het milieu te ontzien, in het bijzonder voor reparaties, onderhoud en schadeherstel. De consument heeft hierdoor de mogelijkheid om voor duurzaamheid te kiezen.

Onlangs zijn alle vestigingen van Profile Tyrecenter in Nederland gecertificeerd door de stichting Duurzaam Repareren. Autosportman Tim Coronel is ambassadeur van de stichting. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.