De directie van Carglass heeft woensdag het personeel geïnformeerd over een nieuwe organisatiestructuur. Vanaf deze zomer zullen reparatie- en vervangingswerkzaamheden meer centraal gepland worden. Als gevolg daarvan verliezen 68 mensen hun baan.

“Nu vinden deze planningswerkzaamheden nog op vestigingsniveau plaats, waardoor de werkdruk niet goed wordt verdeeld over de verschillende vestigingen. Carglass zal zich maximaal inspannen om de getroffen medewerkers te begeleiden naar ander werk”, aldus Johan Boelhouwer, communicatiemanager bij Carglass.

Het is nog onduidelijk hoeveel gedwongen ontslagen er vallen. Het gaat in ieder geval niet om monteurs, maar om filiaalmanagers, assistent managers en werkplaatschefs. Carglass heeft nu veel overlap in deze functies. Er wordt in de komende periode gewerkt aan een sociaal plan.

Met de nieuwe organisatiestructuur zegt het bedrijf in te spelen op de veranderende klantbehoefte. “De klant wil in toenemende mate sneller en op iedere gewenste locatie geholpen worden. Het op een juiste manier verdelen van de werkdruk is een goede manier om klanten sneller te kunnen helpen.”

Carglass heeft in Nederland 54 vestigingen en 220 servicebussen voor het repareren of vervangen van autoruiten. Waarschijnlijk vijftien daarvan gaan de planning beheren. In totaal werken 850 mensen bij de keten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties