Oud Stiba-bestuurder Van den Brand onderscheiden

Oud Stiba-bestuurder Marc van den Brand is koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door locoburgemeester Gijs van Heeswijk van de gemeente Maashorst.

Van den Brand is onderscheiden voor zijn grote verdiensten voor de nationale en Europese demontagebranche. Hij was vele jaren bestuurder van Vereniging Stiba, Autorecycling Nederland ARN en initiatiefnemer en medeoprichter van Egara, de Europese koepelorganisatie voor de demontagebranche, waarin inmiddels veertien lidstaten vertegenwoordigd zijn en een erkende stem vormen in Brussel.

Binnen de vereniging Stiba is hij betrokken geweest in vele bestuursfuncties over een groot aantal jaren (van 1988 tot heden). Hij heeft zich succesvol ingezet voor de onderlinge samenwerking tussen de leden en de professionalisering van de branche in het bijzonder. Bovendien heeft hij als bestuurder de belangen behartigd van de demontagebranche in het bestuur van Autorecycling Nederland (ARN) van 1995 tot 2017, waarvan in de functie van voorzitter van 1995 tot 2005.

Egera

Daarnaast is hij de grote initiator en medeoprichter van Egara. Hij heeft tijdig het belang van een Europese samenwerking onderkend en heeft zich daar vele jaren (inmiddels bijna 30 jaar) voor ingespannen, zowel in zijn rol als voorzitter (1992-1995) en aansluitend in de rol van penningmeester vanaf 1996 tot heden. Een rol die hij met verve en vele inspanningen heeft ingevuld en blijft vervullen.

Van den Brand is bovendien onderscheiden voor zijn inspanningen voor het Brigittinessen klooster en Museum Krona (het voormalig Museum voor Religieuze Kunst) in Uden, waar hij jarenlang betrokken is geweest als bestuurder.

De uitreiking vond plaats in Museum Krona. Onder de vele aanwezigen waren naast familie en vrienden van Marc ook collega’s uit de nationale en Europese demontagebranche vertegenwoordigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *