Overheid in Nedcar?

Onze eigen overheid moet weer een belang nemen als aandeelhouder in Nedcar. Dat vindt vakbond De Unie. Daarnaast zou de Nederlandse regering ook moeten investeren in ‘het Nederlandse erfgoed’, omdat het dan makkelijker zou zijn om eventuele nieuwe investeerders over de streep te treken. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Vakbondsbestuurder Suat Koetloe geeft in de krant aan dat het in landen als Duitsland, Frankrijk, en België ook zo geregeld is dat de overheid belangen heeft in industriële bedrijven. Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, is geen voorstander van staatssteun.

Bij Nedcar gaan zo’n 1.500 banen verloren door de sluiting van de fabriek. Het Chinese Youngman zou interesse hebben gehad in een overname. Eigenaar Mitsubishi liet begin deze maand weten volledig te stoppen met de autoproductie in Nederland. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *