Overheid wil meer elektrische auto’s

In Nederland moet in 2025 één op de tien auto’s elektrisch zijn. Dat wil minister Maxime Verhagen van Economische Zaken. Het kabinet zal vandaag haar plannen hierover presenteren. Dat schrijft De Telegraaf.

Volgens bronnen zouden er tijdens de huidige kabinetsperiode al 15.000 tot 20.000 elektrische voertuigen moeten rondrijden. Dat zijn er nu nog maar 700.
Om de verkoop van EV’s te stimuleren is het idee van Verhagen om tot tenminste 2018 de elektrische auto’s vrij te stellen van fiscale bijtelling, motorrijtuigenbelasting en BPM. De minister wil ook dat het gebruik van openbaar vervoer en taxi’s sterk toeneemt, maar ook zeker dat van elektrische leaseauto’s. Het aanschaffen van oplaadpunten voor de EV’s moet ook makkelijker worden. Verhagen wil dit bereiken door afspraken te maken met de ondernemers, regio’s en steden.

Wie zelf wil ervaren hoe het is om in een elektrische auto te rijden, kan dit vanaf begin juli testen bij het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam. Steeds meer ondernemers in de branche spelen in op de elektrische toekomst. Zo heeft bijvoorbeeld onlangs de Alwaysbemobile Company onder de naam Pur Electric haar nieuwe EV-strategie gepresenteerd.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.