Overschot ingeruilde hybride auto’s

Er ontstaat een groot overschot aan ingeruilde hybride auto’s, omdat leasebedrijven dit jaar massaal gaan verkopen en particulieren deze niet willen kopen. Dat staat vandaag te lezen in het Financieele Dagblad. De verkoopprijs van een leaseauto zal waarschijnlijk ook ruim onder de veertig procent van de nieuwwaarde uitkomen.

Drie jaar geleden zijn er veel zakelijke hybride auto’s verkocht, ongeveer 25.000 stuks, vaak een Toyota Prius of een Honda Civic Hybrid. Deze worden nu ingeruild en komen uit de lease op de markt. De voordelen die gelden voor zakelijk rijden, daar heeft de particulier geen recht op, behalve de besparing op de wegenbelasting. De particuliere rijder kiest nu dan ook sneller voor een gloednieuwe auto.

Leasebedrijven verwachten het overschot af te gaan zetten in het buitenland, aangezien in veel landen een tekort is aan bijvoorbeeld tweedehands Priussen. In Nederland daarentegen rijden juist de meeste Priussen in Europa rond, bijna een vijfde deel van de vorig jaar verscheepten is bij ons terechtgekomen.
Uit VWE-cijfers blijkt dat er in 2010 van de Prius en Civic Hybrid respectievelijk 61 en 30 stuks geëxporteerd zijn. Nog geen schokkende aantallen dus.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.