Parijs blijft duurste occasionstad

De prijzen voor tweedehands auto’s zijn in Nederland het afgelopen half jaar met 1,8 procent gestegen, een tendens die ook in steden als Parijs en München te zien is. Wie op zoek is naar een goedkope auto moet afreizen naar Zuid-Europa. Dit blijkt uit het halfjaarlijkse stedenonderzoek van Autoscout 24 in dertien Europese steden.

Parijzenaren zijn van alle Europese stedelingen verreweg het duurste uit: de gemiddelde prijs van een occasion ligt daar op ruim 28.000 euro. Dat is bijna anderhalf keer zoveel als in München, de stad die het op één na duurst is. Ook in voorgaande jaren was de Franse hoofdstad het duurst. Wel opvallend is de prijsstijging van bijna 16 procent ten opzichte van een half jaar geleden. In geen enkele andere stad is het prijsverschil zo groot.

Zuid-Europa

De prijsval in Zuid-Europese steden als Marseille, Barcelona, Madrid, Milaan en Rome lijkt een rechtstreeks gevolg te zijn van de economische crisis in die regio’s. Marseille was twee jaar geleden bijvoorbeeld nog de op twee na duurste stad, nu weet het alleen Brussel achter zich te houden. In de Belgische hoofdstad betaal je gemiddeld 12.085 euro voor een tweedehands auto.

Jurgen Vugts, algemeen directeur Autoscout 24 Nederland: “De hoge prijzen in Parijs worden veroorzaakt door het grote aanbod van auto’s uit het duurdere segment van 35.000 euro en meer. Maar het blijft opvallend dat in Parijs de prijzen zo fors stijgen, zeker als je het vergelijkt met de prijsontwikkeling in andere Europese steden. Amsterdam laat weliswaar ook een prijsstijging zien, maar wel de meest geringe van alle steden in het onderzoek.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.