Parijs duurste stad occasionaankoop, Amsterdam zesde

Brussel is de beste Europese stad om een tweedehands auto te kopen. In Parijs ben je het duurst uit, gevolgd door de Duitse steden München en Frankfurt am Main. Amsterdam staat op een zesde plek, twee plaatsen lager dan een half jaar geleden. Dit blijkt uit het halfjaarlijkse stedenonderzoek van Autoscout 24 in dertien Europese steden, waarbij wordt gekeken naar de doorsneeprijs van tweedehands auto’s.

In de Nederlandse hoofdstad daalde de gemiddelde prijs van een tweedehands auto van 18.575 euro naar 17.533 euro. Daardoor behoort Amsterdam nu niet meer tot de top vier van duurste steden, maar bezet het de zesde plek. Alleen in Hamburg, Rome, Frankfurt, München en Parijs ben je duurder uit.

Goedkoopst is Brussel, dat deze plek overneemt van Wenen. Daar betaalt men gemiddeld 12.297 euro, in Wenen 12.437 euro. Ook heeft Brussel van alle onderzochte steden het grootste aanbod van auto’s tot 5.000 euro.

Het grootste prijsverschil tussen nu en een half jaar geleden is te vinden in Marseille, daar daalde de gemiddelde prijs van 18.592 naar 14.535 euro. Jurgen Vugts, algemeen directeur Autoscout 24 Nederland verklaart dit als volgt: “Het aandeel dure auto’s vanaf 25.000 euro was in Marseille met 24 procent erg hoog. In de tweede helft van 2011 vormen zij nog maar acht procent van het totale aanbod, wat invloed heeft op de gemiddelde prijs.”

Autoscout 24 had onlangs nog meer nieuws, zij start namelijk in juni of juli volgend jaar in Nederland met een online werkplaatsportaal, zoals dat sinds kort ook in Duitsland op proef draait.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *