Patat op dashboard na 3 uur proefrijden

Een proefrit van een onbekend gebleven man heeft Autoservice Letteboer in Harbrinkhoek (nabij Almelo) gisteren een hoop ergernis opgeleverd – maar geen deal. De klant bleef drie uur weg en leverde de VW Golf 5 in met een vrijwel lege tank, resten patat, mayonaise en sigarettenas.

“We zijn met twee man bezig geweest om de auto weer toonbaar te krijgen”, zegt mede-eigenaar Daan Letteboer. Uit bonnetjes in het voertuig bleek dat de proefrijder onder meer bij een lokale bouwmarkt was geweest. Na terugkeer bij het autobedrijf gaf de man aan de auto te willen kopen voor zijn vriendin, maar om te kunnen pinnen eerst zijn portemonnee moest halen. Letteboer wachtte vergeefs op zijn terugkeer en ontdekte pas bij het terugzetten van het voertuig de achtergelaten rommel.

Om bewijs te hebben voor het geval binnenkort bekeuringen op de mat vallen, heeft het bedrijf aangifte gedaan bij de politie. De kosten voor het reinigen en de leeggereden tank worden geschat om zo’n tweehonderd euro. “Toen ik het ontdekte heb ik direct gecheckt of de airbags er overal nog inzaten. Dat bleek gelukkig het geval.”

Autoservice Letteboer heeft vier mensen op de loonlijst. Daan Letteboer runt de onderneming met zijn vader en staat regelmatig ook zelf in de werkplaats. “Voor alle papieren rompslomp bij een proefrit heb ik eigenlijk helemaal geen tijd. Bovendien kennen we hier de Twentse gastvrijheid, die uitgaat van goed vertrouwen.” Niettemin wordt de procedure bij proefritten voortaan strenger. “Ik vind het vervelend, maar kan moeilijk anders. Dit maken we voor de eerste keer mee en dat moet vooral zo blijven.”

Het bedrijf heeft het incident gedeeld op Facebook, inclusief foto’s van de fraudeur op beelden van de bewakingscamera. Overigens heeft de cafetaria inmiddels laten weten ook te zijn opgelicht: de proefrijder beloofde ‘s middags te komen betalen maar liet dat na.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *