Peugeot en Citroen in Nederland samen

Peugeot en Citroën Nederland zullen eind dit jaar een nieuw gezamenlijk hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost betrekken. Momenteel worden de activiteiten van Peugeot in ons land nog aangestuurd vanuit Utrecht en Breukelen. Citroën Nederland houdt tot de verhuizing kantoor in Amsterdam. In Duitsland en Zwitserland zijn de merken al ‘samengevoegd’.

Albéric Chopelin, eind november 2011 benoemd tot directeur van de nieuwe opgezette regionale PSA Peugeot Citroën Benelux organisatie: “Peugeot en Citroën blijven volledig onafhankelijk in de Nederlandse markt opereren. Met de uiteindelijke keuze voor een hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost zullen beide merken optimaal kunnen profiteren van de wederzijdse kennis, services en faciliteiten.”

De voorgenomen verhuizing van importeursvestiging van Citroën zal geen invloed hebben op de activiteiten van het dealerbedrijf Citroën Amsterdam. De activiteiten van het Peugeot Experience Center in Breukelen worden geïntegreerd in het Nederlandse dealernetwerk en officieel in juni beëindigd.

PSA verloor vorig jaar steeds meer grip op het auto-industriële speelveld. Wereldwijd is daarom rigoureus in de kosten gesneden. Ook smeedde PSA vorig jaar nog een nieuwe relatie met General Motors, die voor 320 miljoen euro een aandeel van zeven procent nam in het met één miljard euro uitgebreide PSA-kapitaal.

Lees hier alles over de strategische verdediging van PSA in een uitgebreid artikel in Aftersales Magazine nummer vijf >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.