Philips introduceert eerste autolampen met kleur

Philips brengt in Nederland Colorvision op de markt, de eerste koplamp met een kleur in de autolamp-reflector die tegelijk de weg ervoor verlicht met 60 procent meer wit licht. De Colorvision biedt bestuurders een revolutionaire manier om hun auto te personaliseren met een keuze uit koplampen in de kleuren blauw, groen, geel of paars.

Colorvision is de eerste gekleurde koplamp die voldoet aan alle Europese wetgeving op het gebied van autoverlichting.

Het kleureffect wordt gecreëerd door licht te reflecteren in de reflectieoptiek van de lamp. Als de koplampen worden ingeschakeld, lichten zij op met een tint van blauw, groen, geel of paars, afhankelijk van welke lamp was gekocht. De naar voren gerichte bundel is echter altijd zuiver wit.

Colorvision-lampen zijn ontworpen om de verlichtingsprestaties te optimaliseren. Philips UV-bestendig kwartsglas biedt het hoogste niveau van trillingsbestendigheid. Kwartsglas is tevens bestand tegen vocht en extreme temperaturen. Verder zijn de lampen voorzien van een speciale anti-UV-coating die beschermt tegen ultraviolette straling, waardoor wordt verzekerd dat de kunststof koplampunits niet geel worden op termijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *