Politie arresteert dieven auto’s en onderdelen

Maandenlang onderzoek naar grootschalige diefstal van auto’s en auto-onderdelen heeft vanochtend (29-1) geleid tot de aanhouding van vijf mannen van 46, 35, 34, 27 en 25 jaar uit ‘s-Hertogenbosch en Rosmalen. Dat meldt de politie op haar landelijke website.

De aanhouding volgt op een sterke regionale diefstaltoename, in een paar maanden tijd. Met name Volkswagens bleken in de periode eind vorig jaar in trek. Niet alleen werden complete auto’s gestolen, in veel gevallen werden voertuigen ook volledig gestript. Daarbij ging het om koplampen, airbags en bumpers. Ze vormen het resultaat van minstens twintig maar mogelijk nog meer diefstallen in ’s-Hertogenbosch. Ook elders sloegen de dieven toe, zoals medio december in Waalwijk. Daar werden drie gestripte auto’s gevonden die kort tevoren waren gestolen en inmiddels geen airbags, wielen en motorkap meer hadden. De politie legt een verband met de vanochtend aangehouden groep mannen.

Locaties

Observatie van het vijftal wees uit dat vaak gebruik werd gemaakt van garages of loodsen in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Op die plekken werden de gestolen auto’s gestript. Vorige week deed de politie een inval en nam ze in een gehuurde loods drie auto’s en verschillende onderdelen in beslag. Bij de woningdoorzoekingen van dinsdagmorgen trof de politie onder meer ‘jammers’ aan (om GPS-signalen te blokkeren), een vuurwapen en gereedschap voor inbraak. De vijf mannen zitten vast en worden verhoord. De politie sluit in deze zaak nieuwe arrestaties niet uit. Foto: politie

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †