Pon stapt in Greenwheels

Een van Europa’s grootste aanbieders van deelauto’s, Greenwheels kent een nieuwe aandeelhouder. Pon Holdings heeft een aanmerkelijk belang genomen in de onderneming van oprichters Jan Borghuis (44) en Gijs van Lookeren Campagne (45).

Hierdoor kan beter worden ingespeeld op de groeiende populariteit van deelauto’s in Europa. Greenwheels beheert in ons land een wagenpark aan van ruim 2100 auto’s in 91 steden. Daarbij speelt een samenwerking met NS een grote rol. Daarnaast is Greenwheels eigenaar van Stattauto in Duitsland. Het wagenpark bestaat tot nu toe hoofdzakelijk uit de merken Peugeot, Fiat en Mercedes. Daar zal nu in rap tempo Volkswagen aan worden toegevoegd is de verwachting.

Greenwheels richt zich voornamelijk op consumenten. Maar Pon en Greenwheels verwachten te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar zakelijke mobiliteitsoplossingen zoals deelauto’s. De zakelijke markt voor deelauto’s is klein in vergelijking met de leasemarkt. Recent onderzoek van platform ‘Slim Werken, Slim Reizen’ heeft laten zien dat de werknemers van de vijftig grootste bedrijven voor 2015 hun mobiliteit anders willen gaan invullen.

Janus Smalbraak, ceo van Pon Holdings: “Met onze deelname in Greenwheels stapt Pon in een snel groeiende markt. Niet alleen bij consumenten groeit de belangstelling voor deelauto’s maar ook bedrijven verlangen van werknemers dat ze steeds slimmer met mobiliteit omgaan. Greenwheels kan in die wens een belangrijke rol spelen.” Gijs van Lookeren Campagne, ceo van Greenwheels: “Samen met Pon kunnen wij de groei van Greenwheels versnellen, internationaal expanderen en nieuwe diensten voor de zakelijke markt aanbieden. Daarnaast is Pon inmiddels ook een grote speler op het gebied van fietsen, dat biedt ons de mogelijkheid om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *