Prijs bepaalt keuze zakenauto MKB

Prijs en kwaliteit spelen bij de aanschaf van een zakenauto een veel grotere rol dan factoren als fiscale bijtelling. Van de MKB’ers noemt 27 procent prijs als belangrijkste overweging, gevolgd door kwaliteit van de auto (21 procent). Een energiezuinig label en de hoogte van de fiscale bijtelling spelen met 10 procent een ondergeschikte rol bij de keuze voor een zakenauto.

Dit blijkt uit een onderzoek van ANWB en Businesscompleet.nl onder 1.596 ondernemers. Vooral kleine ondernemers zijn in dit onderzoek goed vertegenwoordigd; 53 procent van de deelnemers aan het onderzoek hebben tot vijf bedrijfsauto’s.

Zakelijke rijders in het MKB rijden over het algemeen vrij jonge bedrijfsauto’s (tot vier jaar oud). Van hen rijdt 27 procent minder dan 20.000 km per jaar, 58 procent rijdt minder 30.000 km per jaar.

Onderhoud

Nagenoeg alle deelnemers (ruim 90 procent) aan de enquête geven aan dat hun bedrijfsauto’s op tijd worden onderhouden. In leasecontracten is het onderhoud doorgaans meegenomen.

Deelnemende MKB’ers leasen relatief weinig (28 procent). De meeste ondernemers hebben een eigen wagenpark (34 procent) of houden de auto privé (33 procent). Slechts 3 procent huurt. Het gaat hierbij niet alleen om nieuwe auto’s, 46 procent geeft aan nieuwe zakenauto’s aan te schaffen, maar 34 procent kiest voor een gebruikte auto. 17 procent kiest beide opties.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *