Privégebruik zakelijke deelauto niet fiscaal belast

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) is mede op initiatief van Alphabet een brancheregeling met de Belastingdienst overeengekomen over het privégebruik van deelauto’s.

Het is toegestaan om een auto voor een dag of in het weekend van de werkgever te huren, zonder dat er sprake is van fiscale bijtelling. Hiermee wordt de deelauto voor de werkgever een onderscheidend HR-instrument, waarbij de werknemer profiteert van een interessante arbeidsvoorwaarde en de werkgever de kosten van het wagenpark verder kan minimaliseren.

Toename autodelen

Sinds de introductie van het deelautoconcept Alphacity in november 2012, ziet Alphabet in Nederland de markt van zakelijk autodelen meer dan verdrievoudigen. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar efficiëntere en goedkopere mobiliteit en stimuleren hun medewerkers om meer met het openbaarvervoer naar het werk te komen.

“De brancheregeling met de Belastingdienst draagt hier in grote mate aan bij”, aldus Anne Brons, marketingdirecteur van Alphabet: “Werknemers kunnen nu beschikken over een auto wanneer dat nodig is en het privégebruik wordt rechtstreeks met de medewerker afgerekend via de creditcard. Alphabet verzorgt alle administratie.”

Na de zomer gaat een pilot in Amsterdam Zuid Oost van start waarbij bedrijven in een collectief gebruik kunnen maken van gezamenlijke deelauto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *