Productie tweede generatie Hyundai i10 gestart

Hyundai zet de succesvolle i-lijn voort met de introductie van de nieuwe generatie i10. Deze zal vanaf 1 november in Nederland beschikbaar zijn. Afgelopen donderdag rolden de eerste exemplaren van de nieuwe stadsauto van de band in de fabriek in Izmit.

Hyundai heeft de Turkse autofabriek speciaal voor de i10 een flinke opknapbeurt gegeven. De productiecapaciteit is verdubbeld tot 200.000 stuks per jaar en er is een compleet gerobotiseerde assemblagelijn geïnstalleerd. De productie van de welding shop, waar de carrosseriedelen worden samengevoegd, is zelfs verdubbeld.

“Hyundai zal continu in deze fabriek blijven investeren om de productie en de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen”, vertelde topman Eisung Chung tijdens de openingsceremonie. Met de update van de fabriek is een bedrag van ongeveer een half miljard euro gemoeid. De investering leidt tot 2.700 nieuwe banen.

De nieuwe generatie Hyundai i10, die specifiek voor de Europese markt is ontworpen, debuteerde deze maand op de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Frankfurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *