Prognose 2013: 480.000 nieuwe auto’s

Volgend jaar zullen er naar verwachting 480.000 nieuwe personenauto’s verkocht worden. Dat is een procent of vier lager dan de 500.000 waar 2012 op uitkomt. Deze verwachting spreekt Bovag met RAI Vereniging uit.

“Ondanks een laag consumentenvertrouwen, een verhoging van de BTW en een stijgende werkloosheid blijft er vraag naar nieuwe, zuinige personenauto’s. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer auto’s op de markt gekomen die voldoen aan de strenge milieueisen van de overheid en die profiteren van gunstige belastingtarieven. Steeds meer consumenten kopen in plaats van een grotere gebruikte auto een nieuwe, zuinige auto”, aldus een verklaring van de brancheorganisaties.

De autoverkoopprognose is gemaakt zonder het effect van de forensentaks mee te nemen, oftewel het afschaffen van de belastingvrije reiskostenvergoeding. Mocht de forensentaks desondanks ingevoerd worden, dan zullen Bovag en RAI Vereniging de prognose heroverwegen en hoogstwaarschijnlijk met een nieuwe, lagere voorspelling komen.

Voor bestelwagens verwachten Bovag en RAI Vereniging dat de verkoop op het lage peil van de afgelopen drie jaren gehandhaafd blijft op 57.000 stuks.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *