De gemiddelde kwaliteit van winterbanden neemt toe. Dat zegt de ANWB na en uitvoerige test in samenwerking met haar Europese zusterbedrijven. Hiermee zet de trend die enkele jaren geleden was ingezet is door.

In de Winterbandentest 2012 zijn tientallen merken winterbanden in drie populaire maten getest. Per geteste band zijn er dertig exemplaren aangeschaft. In totaal zijn er bij de test ruim 1.100 banden versleten. Alle banden zijn anoniem ingekocht bij bandenhandelaren om te voorkomen dat de ANWB speciale of geprepareerde banden krijgt.

Sterren

Met vier sterren in alle drie de bandenmaten kwam Continental als beste naar voren. Vier banden behaalden slechts een enkele ster en zijn niet aan te raden. Eén model moest het doen met maar twee sterren. De overige banden behaalden drie of vier sterren.

Top drie per maat

De top 3 van de best geteste winterbanden in de maat 165/70 R14 T bestaat uit Michelin Alpin A4 op de eerste plaats, gevolgd door Continental Wintercontact TS800. Plek drie is veroverd door Pirelli met de W190 Snowcontrol Serie 3.

In de maat 205/55 R16 H wint Continental met de Wintercontact TS850. Michelin pakt met de Alpin A4 de tweede plaats en Goodyear plaatst de Ultragrip 8 op de derde positie. Dunlop (SP Winter Sport 4D) en Nokian (WR D3) volgen respectievelijk op vier en vijf.

ANWB riep in de winterbandentest 2012 de Bridgestone Blizzak LM-80 als winnaar uit in de maat 215/65 R16 T. De Dunlop SP Winter Sport 4D komt op twee terecht en Continental Cross Ctc Winter op drie.

Download hier de resultaten van de winterbandentest maat 165/70 R14 T >>
Download hier de resultaten van de all seasonbandentest maat 205/65 R16 H >>
Download hier de resultaten van de winterbandentest maat 215/65 R16 T >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties