Prognose: 415.000 personenauto’s 2017

Bovag en RAI Vereniging verwachten dat er volgend jaar 415 duizend nieuwe personenauto’s geregistreerd worden. Dat zou een lichte verbetering zijn ten opzichte van 2016, dat waarschijnlijk uitkomt op 380 duizend. Oorspronkelijk gaven beide brancheorganisaties voor 2016 een prognose van 400 duizend nieuwe personenauto’s.

Bert de Kroon, voorzitter Bovag Autodealers, zegt dat de nieuwverkoop in het afgelopen jaar gedempt is door de parallelle import van personenauto’s, als gevolg van de fiscale wetgeving. “Naar verwachting zullen dit jaar ruim 180 duizend gebruikte personenauto’s geïmporteerd worden. Bijna een kwart is 1 à 2 jaar oud en daarmee een directe concurrent op de markt van nieuwe auto’s. Dat effect zal zich in 2017 ook voordoen, verwachten wij.”

Steven van Eijck, voorzitter RAI Vereniging: “Na jaren van sterk fiscaal gestuurd beleid in de zakelijke automarkt, komt er in 2017 ruimte voor een gezondere markt. Zakelijke rijders zullen weer meer gaan kiezen tussen alle merken en modellen. Alleen voor volledig elektrische auto’s blijft er een verlaagd tarief van 4 procent bijtelling. Voor een nieuw kabinet ligt nog wel de opdracht om de bpm verder af te bouwen omdat deze nog altijd erg marktverstorend werkt en auto’s onnodig duur maakt.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.