PSA en Bovemij starten partnership

De uitvoering van alle merkverzekeringen van Peugeot Assurance en Citroën Assurance zijn ondergebracht bij verzekeringsgroep Bovemij in Nijmegen. De samenwerking van PSA Finance Nederland, de lease- en financieringsmaatschappij van Peugeot en Citroën, en Bovemij is hiermee van start gegaan.

Bovemij neemt het stokje over van Unigarant. De samenwerking tussen PSA en Bovemij moet leiden tot nieuwe verdienmodellen, met name voor de dealers van beide merknetwerken.

De voorbereidingen voor deze samenwerking van beide partijen dateren al vanaf 2013. Sindsdien zijn de netwerken aangesloten en is het partnership nu volledig operationeel. “Het voordeel voor de dealers van Citroën en Peugeot is, dat zij een aantal commercieel zeer interessante producten in handen hebben, die exact aansluiten bij de huidige marktvraag,” aldus Rob Polman, directeur van Bovemij Financiële Diensten.

Polman vervolgt: “We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om een vernieuwd verzekeringsproduct te kunnen aanbieden, waarbij de gebruiksvriendelijkheid en de commerciële kansen enorm zijn vergroot. De dealer kan in een paar muisklikken heel overzichtelijk de premies berekenen en direct polissen afsluiten voor zijn klanten.”

Meer aanloop naar werkplaats

Peugeot Assurance en Citroën Assurance zijn ervan overtuigd dat zij hun dealers een zeer aantrekkelijk product kunnen aanbieden. Sophieke Verhoeven, directeur Marketing van PSA Finance Nederland: “Zo zal er meer aanloop zijn naar de werkplaatsen en raken deze beter gevuld. Voor de klant is er namelijk geen sprake van eigen risico, als deze de schade laat herstellen bij het bedrijf waar de verzekeringspolis gesloten wordt.”

Bovendien mag de dealer zélf de schade herstellen met originele onderdelen en brengt hij hiervoor zijn reguliere tarief in rekening. Verhoeven: “Wij verwachten veel voordelen van deze samenwerking. Onze organisaties zijn er klaar voor.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.