PSA en Total samen in batterijproductie

Met Automotive Cells Company hebben PSA Groupe en Total een joint venture opgericht voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s. Yann Vincent van PSA is benoemd als ceo. Ghislain Lescuyer, ceo van batterijfabrikant Saft, een dochteronderneming van Total, wordt voorzitter van de raad van bestuur.

In het R&D-centrum in Bordeaux en op een testlocatie in Nersac, beide in Frankrijk, wordt al nieuwe lithium-ion-technologie ontwikkeld die vanaf 2023 gebruikt zal worden bij de fabricage van de batterijen. Die productie zal plaatsvinden in twee gigafabrieken, in Douvrin in Frankrijk en in Kaiserslautern in Duitsland.

Overheidssteun

Het project kan rekenen op de steun van zowel de Franse als de Duitse overheid, die gezamenlijk 1,3 miljard euro investeren. De Europese Unie heeft al toestemming verleend voor deze overheidssteun, gezien het strategische belang dat mobiliteit heeft in de energietransitie.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.