Rabobank: Duurzame mobiliteit is de trend

De helft van alle verplaatsingen vindt per auto plaats en dit vervoermiddel is goed voor 75 procent van alle afgelegde kilometers. Naar verwachting vlakt het autogebruik wel verder af, door duurzame mobiliteit. Volgens Rabobank is duurzaamheid de trend.

In haar thema-update ‘Automotive 2015’ geeft de bank aan dat ondernemers bewuste keuzes moeten maken om in te spelen op de ingrijpende gevolgen die duurzame mobiliteit op de automotive sector heeft. Zo wordt het fiscale overheidsbeleid dit jaar herzien en daardoor verwacht Rabobank dat vanaf 2017 alleen nog de volledig elektrisch aangedreven auto’s voor subsidie in aanmerking zullen komen.

“In de toekomst zal het groeiend deelautogebruik zorgen voor bewuster en minder autogebruik. Het aantal auto’s en lease-auto’s zal verder afnemen, net als het aantal gereden kilometers. Medewerkers met een mobiliteitsbudget hebben veel meer keuzevrijheid en vragen ook om een ander advies, bijvoorbeeld private lease”, aldus Rabobank in haar thema-update. “Niet het product alleen telt, maar de totale dienstverlening op het gebied van mobibiliteit.” Zie ook het event Private Lease van Automotive Insiders.

Ook het autobedrijf zelf kan verduurzamen. Qua energieverbruik en –opwekking, maar ook door het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan het beperken en scheiden van afvalstromen. Rabobank: “Vaak wordt nog onvoldoende gebruik gemaakt van de expertise bij partners als de importeur, branche-organisatie, franchise-organisatie of van partijen als Stichting Duurzaam Repareren.”

Download hier de thema-update Automotive 2015 van Rabobank >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *