Rabobank faciliteert crowdfunding

Rabobank heeft een kaderovereenkomst gesloten met crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Met deze samenwerking kan de bank ondernemers met een financieringsbehoefte beter wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding. Voor ondernemers die voor financiering van hun plan geen of maar deels bancair krediet kunnen krijgen, kan dit een alternatief of aanvulling zijn.

Voor veel ondernemersplannen is bancair krediet beschikbaar. Voor sommige plannen bestaat een passende financiering uit een slimme financieringsmix, waarin bancair krediet wordt gestapeld met aanvullende financiering van externe financiers. In 2015 gebruikten 730 ondernemingen al crowdfunding. In vijf jaar tijd verdubbelde het jaarlijks, waarbij afgelopen jaar verdeeld over ruim 3500 projecten meer dan 128 miljoen euro op deze manier werd gefinancierd.

Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund licht toe: “Cofinanciering kan voor veel mkb’ers een mooie oplossing bieden. Vooral groeifinancieringen passen goed bij Collin. Voeg daarbij de marketingkracht die crowdfinance met zich meebrengt en er ontstaat een prachtig product om de ambities van ondernemers te realiseren. Collin is samen met zijn ruim dertig Crowdfund Coaches klaar voor deze uitdagende samenwerking.”

Ook Maarten de Jong, algemeen directeur van Oneplanetcrowd is enthousiast: “Crowdfunding en bankfinanciering versterken elkaar. De kracht van crowdfunding is dat het naast financiering grote marketingwaarde oplevert onder meer doordat de ondernemer een groep betrokken ambassadeurs, de ‘crowd’, aan zich bindt. Dit versterkt de commerciële positie van een bedrijf, wat een belangrijk voordeel is voor het aantrekken van bankfinanciering.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.